Fűtés klímával, hogyan lehet olcsón klímával fűteni!

Olcsó fűtés klímával

A klíma energia minősítési címkéje

2018. március 01. - olcsónfűtök

A klíma energia minősítési címkéje

Magasabb mérce az energiahatékonyságban

A környezetvédelmi célkitűzéseknek való megfelelés érdekében Európában az energiahasználathoz kapcsolódó termékekre új minimális követelményrendszert vezettek be. Ezek a követelmények 2013. január 1-től léptek érvénybe és a következő években további szigorítás várható.

Az Öko-Dizájn direktíva amellett, hogy megemeli a környezetvédelmi teljesítményre vonatkozó minimális követelményeket, a teljesítmény mérésére használt módszert is módosítja a valós használati körülmények pontosabb méréséhez. Az új szezonális teljesítmény mutató sokkal pontosabb képet nyújt a tényleges várható energiahatékonyságról egy teljes fűtési vagy hűtési szezonban.

Kiegészítésként az EU új energiacímkét is bevezetett. Az eddigi címke, amelyet 1992- ben vezettek be és most módosítottak, lehetővé teszi a vásárlók tájékozott döntését az egységes címkézési kritériumok alapján. Az új energiacímke A+++-tól D-ig terjedő skálát tartalmaz, amelyhez a sötétzöldtől (leginkább hatékony) egészen a vörösig (legkevésbé hatékony) terjedő színjelzés is tartozik. Az új címkén található információk közé tartozik a szezonális fűtési (SCOP) és hűtési (SEER) hatékonyság, illetve éves énergiafogyasztás és zajszint. Ezáltal a felhasználók még pontosabb tájékoztatást kapnak, mivel a szezonális hatékonyság a légkondicionáló vagy hőszivattyú teljes szezonra vonatkozó teljesítményét mutatja.
energiahatekonysagi_cimke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsofutes.blog.hu/api/trackback/id/tr7213706682

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A klíma energia minősítési címkéje 2018.05.06. 00:18:53

A klíma energia minősítési címkéje Magasabb mérce az energiahatékonyságbanA környezetvédelmi célkitűzéseknek való megfelelés érdekében Európában az energiahasználathoz kapcsolódó termékekre új minimális követelményrendszert vezettek be. Ezek a követel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.