Fűtés klímával, hogyan lehet olcsón klímával fűteni!

Olcsó fűtés klímával

Daikin klímát irányító applikáció

2018. március 01. - olcsónfűtök

Daikin klímát irányító applikáció bemutatása

Valószínűleg ez a bejegyzés azoknak lesz hasznos, akik internettel rendelkező okos telefont használnak és a lakásukban wifit működtetnek.

Az internet adta lehetőséget kihasználva, mára már a klímagyártó cégek wifi képes gépeket is kínálnak. Rendszerint külön opcióként választható a kommunikációs panel, de van ahol ez már a Daikin klíma árába van kalkulálva.
Az én esetemben ez az egység külön kérhető volt, bár a honlapon ezt nem tüntették fel. Csak a nagy reklám, hogy wifin irányíthatom majd a klímáimat. De az csak a helyszínen derült ki, hogy ez külön költségbe fog kerülni. Természetesen rámondtam, hogy legyen, hisz úgy is akartam, hogy wifis legyen minden klíma a lakásban. Mert milyen kényelmet és szabadságot biztosít ez a lehetőség, hogy bárhol is vagyok betudom kapcsolni a gépeket és fűtök esetleg hűtök velük.

Beszerelték a klímákat és a wifi modulokat, majd a telefonomra letöltöttem az App Store-ból az alkalmazást a vezérlésükhöz. Természetesen a Google Play áruházból is letölthető az android oprendszert használó telefonokra. A Daikin Codes alkalmazást is letöltöttem, mert legalább tudom, hogy mi lehet a baja a klímának a kódok alapján.
Hozzáteszem, hogy mind ezt amit itt leírok, a saját tapasztalatom és az általam megvásárolt változatú klímáról van szó. Viszont a wifi modul és a hozzá letölthető app az minden klímához azonos a Daikin márkán belül.

App Store applikációk
Google Play applikációk
Kezdem az alkalmazás kezdő képernyőjével, ami egy visszafogott stílusú, de célra törő megjelenéssel bír. A lényeg, hogy úgy működjön ahogyan azt egy ilyen apptól elvárom. Talán nem írom le, hogy mit is látsz vagy olvasol a képeken, mert itt magyarázatra nincs szükség.

Ha meg van a letöltés, az internet szolgáltatótól kapott wifis modemed ( nekem ez által van wifi a lakásban ) WPS gombját benyomva ( ami azt hiszem 1 percig keresi az egységet ), a klímán a wifi modul zöld és sárga lámpái világítanak, akkor a power  gomb pár másodperces nyomva tartása alatt a lámpák szaporábban villognak, majd a kapcsolat létrejöttekor folyamatosan világítanak. Az appot megnyitva az adapter hozzáadása menübe lépve kövesd a magyarul jól érthetően leírt instrukciókat. A sikeres kapcsolódást jelzi az app, és a klímán lévő modul lámpái közül is egy sárga és egy zöld fog folyamatosan világítani.
A bejelentkezéshez meg kell adnod egy felhasználó név és jelszó párost, hogy a wifi hálózaton elérd a klímádat.
A hozzáadható klímák száma korlátlan, bár elég életszerútlen, ha valaki pl. egy lakásban 10-nél több klímát vezérel. Az adaptereknek nevezett klímák átnevezhetőek, mint ahogy lentebb látni fogod az én példámból is.
 Na most, hogy a klímád / klímáid az appban is láthatóak, indulhat a programozás.
A napi program oldalra lépve a beállított klíma berendezések egymás alatt láthatóak a + jelre klikkelve már be is állíthatod az első időpontot.
Én elsődlegesen akkor használtam elég részletességgel a programozást, mikor még csak esténként kellett befűteni a lakást, mert napközben nem voltunk itthon és még szeptemberben kellemes meleg volt napközben. Ha bekapcsolod a klímádat és nem állítasz be semmilyen időkorlátot akkor amíg nem kapcsolod ki addig folyamatosan működik a beállított értékeken. Mostanra folyamatosan mennek a klímák és nagyon jól tartják a beállított hőfokot és ahogy kiszámoltam, a három klíma 0,916 kW-ot fogyasztott decemberben óránként. Ez forintban 21 Ft/h.
Tehát mindenki a saját elképzelése szerint állíthatja be, hogy mikor kapcsoljon be vagy éppen ki. De azt is, hogy mikortól, milyen hőfokon és meddig fűtse avagy hűtse a teret. A ventilátor erősségét és annak irányát is van lehetőség állítani. 
Az "A" ikonnal Automata működésre is beállíthatod, akkor a beállított hőfokot elérve kikapcsol, de ha pl. túlfűtötte magát vagy a nap éppen besüt az ablakon és attól gyorsabban felmelegedett a szoba levegője. akkor átvált hűtésre. Na ez kellemetlen tud lenni mikor már a melegre vágysz egy téli hideg délelőttön, mikor a nap megvicceli a klímádat.
A hópihe ikon a hűtés ikonja és annak kiválasztásakor a képen piros karika kékre változik és hűteni kezd a klímád.
A napocska ikon s fűtést jelöli. A beállított értéket elérve a gép "kikapcsol" vagyis a kültérid attól megy, ha bent nem is érzed már a működését. Viszont a hőfok mikor visszaesik a gép elindul és fújja a meleget.
A ventilátor ikon használatával a szoba aktuális hőfokú levegőjét tudod keringtetni, ilyenkor a klíma nem fűt és nem is hűt.
A cseppek ikon a helyiség párátlanítására szolgál. Ez ott hasznos ahol valamiért nedves a levegő folyamatosan.
Az alkalmazás jelzi a belső ( a beltérihez közeli hőmérsékletet ) ezért úgy 2 fokkal többet fűt mint a beállított érték, hogy a szoba távolabbi részein is megfelelő legyen a hő érzet. Mutatja az aktuális külső hőmérsékletet is, bár a mínuszt azt nem.

A következő menüpontban a klímád / klímáid fogyasztását tudod követni, de sajna erről több infót azért nem tudok mondani, mert mint később kiderült, az általam vásárolt klíma berendezések ezt a menüpontot nem tudják kezelni. Sajnos ezt a számomra lényeges infót sem a kereskedő, de még a gyártó honlapján sem tüntették fel. Ha ezt tudom, akkor olyan típust veszek ami ezt is tudja. De ez a hajó már elment.
Hasonlóakat tudok elmondani a csökkentett mód elnevezésű szolgáltatásról is, de azért ide teszem az alkalmazás képét, hogy lásd mire is jó.
Hátra van még a szünnap üzemmód, aminek a jelentőségét nem nagyon értem. Ha elolvasod a képet akkor megérted miért is írtam az előző sort.
Ja és még a beállítások menü pont is itt van, de ott neked semmit nem kell beállítanod!
Ha mindezek nem voltak segítségedre, akkor van még egy bemutató menüpont is a lényeges részek használatához.
Következő bejegyzés: Január hónap fűtési költsége

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsofutes.blog.hu/api/trackback/id/tr3213706902

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Decemberi fűtés költsége 2018.05.06. 00:09:14

Decemberi fűtés költsége klímával Igaz már 2018 van, de ez a poszt még a 2017 decemberi fűtés fogyasztási, valamint annak költségéről fog szólni. December volt az első egész hónap mióta van H tarifás szerződésem. Így a klímák fogyasztását egy összehas...

Trackback: Daikin klímát irányító applikáció 2018.05.06. 00:08:22

Daikin klímát irányító applikáció bemutatása Valószínűleg ez a bejegyzés azoknak lesz hasznos, akik internettel rendelkező okos telefont használnak és a lakásukban wifit működtetnek.Az internet adta lehetőséget kihasználva, mára már a klímagyártó cége...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.