Fűtés klímával, hogyan lehet olcsón klímával fűteni!

Olcsó fűtés klímával

Ki telepítse a klímát?

2018. március 01. - olcsónfűtök

Ki telepítse a klímát?

A klímák telepítését végző cég kiválasztása, fontos dolog volt számomra. Mivel ma már csak bejelentett (megfelelő hivatalhoz) cég végezhet klíma beszerelést elvileg. Szerettem volna olyan helyen vásárolni ahol a kereskedőnek vannak emberei a beszereléshez is. Ahol, ha problémák adódnak a klímákkal, netán a beszereléssel, akkor egy helyen keljen keresnem a megoldást.

Megvan a márka (Daikin) és a kellő teljesítményű (2,5 kW) klíma, vagyis eldöntöttem, hogy melyiket is szeretném. Neki láttam a weben való keresésnek. Webáruházak tömkelegét néztem meg/át, keresve a választott típust. Miután több kereskedőt is találtam, aki ezt a márkát azon belül a keresett típust forgalmazza. Ismét kellett találnom valamit (itt nem az ára volt az elsődleges szempont), valami olyat ami miatt azt mondom, hogy igen, ettől a cégtől akarom megrendelni a gépeket. Ilyenekre gondoltam ezen a ponton, hogy mennyire tetszik a honlap, mennyire fog meg, avagy mennyire nem. A termékek kínálása, képe, a termék műszaki jellemzőinek ismertetése valamint ezek a cégek általában mutatnak képeket a kivitelezéseikről. Ezek nagyon sokat eláruló képek lehetnek és nálam az ezeken a fotókon látottak is komoly befolyásoló tényezők szoktak lenni. A képeken pl. pozitívan hatnak rám a dolgozók öltözete, a munkaterület tisztasága, a céges autók állapota. Ezek fontos dolgok (nekem), mert a látottakból próbálom leszűrni, hogy-hogy is dolgozhatnak (takarítanak maguk után, nem toprongyosak a munkások és a céges autó jó állapota is arra enged következtetni, hogy ennél a cégnél jól mennek a dolgok).

Azért megkerestem egy helyi vállalkozót is, és közöltem vele a márkát, típust, darabszámot és egy kb. árat. Kértem nézzen utána, hogy Ő tudna e olcsóbban beszerezni ilyen klímákat. Ígérte, hogy keres az eredménnyel, de valamiért nem keresett. Egy alkalommal összefutottunk és rákérdeztem a dologra. Válasza az volt, hogy talált valami céget ahol X az ára a gépnek (ez így még nem volt olcsóbb), de ha leszerződne hozzájuk, akkor kapna Y% kedvezményt amit tovább tudna adni és úgy már kedvező lett volna az ár. Azzal váltunk el, hogy leszerződik és indul a projekt. Majd eltelt bő 1 hónap és nem keresett többé. No comment.

Olyan klímát kerestem (azon felül, hogy fűteni is lehessen vele) ami rendelkezik, még ha opcionálisan is, Wifivel. Legyen az egy lehetőségem a mai világban, hogy bárhol vagyok is, a telefonomról (okos) tudjam vezérelni a rendszert. Volt ahol ezt a kiegészítőt fel sem ajánlották, sőt kiírták, hogy "wifi nélkül". Na ezek a honlapok kiestek és nem is látogattam vissza rájuk. Másik szempont volt a kellő tájékoztatás, gondolok itt arra, hogy az adott klímát mekkora helyiségbe ajánlják. Mert ugye az előző bejegyzésben közölt táblázatot csak később találtam meg. Viszont addigra már eldöntöttem, hogy melyik cégtől fogom megrendelni a gépeket.

Mivel egy erre a célra félre tett, akkor éppen még lekötött pénzt szántam erre a projektre, a megrendelésemkor jeleztem, hogy telefonálni fogok amint jöhetnek telepíteni őket. Még telefonon is felhívtam a cég vezetőjét (minden bizonnyal Ő a tulajdonosa is a vállalkozásnak) és ugyan ezt szóban is felelevenítettem. Nagyon szimpatikus, kimért, de szava hihető embernek "ismertem meg" így a telefon másik végéről.

Szeptember 2-án (vasárnap) felhívtam, hogy jöhetnek telepíteni a klímákat. Nem volt probléma, hogy vasárnap kerestem! Ígérte, hogy hétfőn mikor indul a hét és látja merre mennek az országban a dolgozói, akkor visszahív a pontos időpontot illetően. Úgy is volt, még a héten szerdán 9 körül fognak érkezni, mondta.

Eljött a szerda és hajnal 3-kor a border collie kutyámnál megindult a szülés. Na onnantól nem aludtam. Első vemhessége volt és, hogy e miatt e, de reggel 9-kor érkezett meg a hetedik (utolsó) kiskutya. Pontban 9-kor megérkeztek a klímaszerelő srácok is!

Pár kérdés, hogy hova szeretném a gépeket, meg, hogy hova hogyan jutnak el a területen és már neki is kezdtek a munkának. Két nagyon szerény, illem tudó, munkájára odafigyelő szakembert képzelj el. Nem is tudtam velük különösebben foglalkozni, mert tiszta lázban voltam a kutyák miatt. De Ők csinálták a dolgukat. Nagyon nagy megelégedéssel voltám már féltávnál. Aztán úgy délután 2 körül szóltak, hogy próbáljuk ki a gépeket. Tökéletesen működtek, egyenlőre konnektorból kapva az áramot. Mivel az áramszolgáltatónál igényelhető az úgynevezett "H" tarifa, ami akkor még csak az elején járó folyamat volt. A "H" tarifáról a következő részben olvashatsz majd bővebben.

Mindent összevetve megveregettem a vállamat, hogy milyen jól választottam a fenti passzív lehetőségek alapján is.

Következő bejegyzés: 

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsofutes.blog.hu/api/trackback/id/tr7713706662

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki telepítse a klímát? 2018.05.06. 00:16:48

Ki telepítse a klímát? A klímák telepítését végző cég kiválasztása, fontos dolog volt számomra. Mivel ma már csak bejelentett (megfelelő hivatalhoz) cég végezhet klíma beszerelést elvileg. Szerettem volna olyan helyen vásárolni ahol a kereskedőnek van...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.